V. Williams moeizaam langs Petkovic

Venus Williams heeft zich zaterdag moeizaam geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Luxemburg. De Amerikaanse had drie sets nodig om zich van Andrea Petkovic uit Duitsland te ontdoen: 5-7, 6-4 en 6-4. Monica Niculescu is in de eindstrijd haar opponente. De Roemeense versloeg Daniela Hantuchova met 6-1 en 6-3.

Thomaz Bellucci en Andreas Seppi spelen zondag de finale van de Kremlin Cup. De als vierde geplaatste Braziliaan en de Italiaanse nummer twee van de plaatsingslijst wonnen zaterdag hun halve finales bij het ATP-toernooi in Moskou. Belucci klopte Ivo Karlovic met 6-7 (5), 6-4 en 6-4, Seppi versloeg Malek Jaziri uit Tunesië: 6-3 en 6-1.

De Sloveen Grega Zemlja is verrassend finalist bij het ATP-toernooi in Wenen. In de Oostenrijkse hoofdstad was de qualifier zaterdag in de halve eindstrijd met 3-6, 7-6 (5) en 6-2 te sterk voor Janko Tipsarevic. De Serviër was als tweede geplaatst op het hardcourt in Wenen.

In de eindstrijd, de eerste voor de 26-jarige Zemlja, wacht Juan Martin del Potro. De Argentijn, nummer een van de plaatsingslijst, rekende eerder op de dag in twee tiebreaks af met Gilles Muller uit Luxemburg. Het werd 7-6 (4) en 7-6 (5).