Lange rustpauze voor zwemster Dekker

Zwemster Inge Dekker heeft besloten zich de komende anderhalf jaar te gaan richten op haar studie psychologie. De Nederlandse, die afgelopen zomer in Londen zilver won op de 4x100 meter vrije slag, zegt niet uit te sluiten dat ze na de rustperiode het zwemmen weer op zal gaan pakken.

De 27-jarige Dekker komt deze week in Moskou nog wel uit in een wereldbekerwedstrijd. "Sinds 2001 staat mijn leven volledig in het teken van het zwemmen. Ik heb elf jaar hard getraind en veel bereikt. Maar het is nu tijd voor andere dingen. Ik wil in ieder geval mijn studie afmaken, want ik wil toch ook iets voor straks achter de hand hebben. Daarna zien we wel weer."

Helemaal stoppen doet de zwemster niet. "Ik blijf zeker 3 tot 4 dagen per week trainen. Ik vind zwemmen ook nog steeds heel erg leuk. Als ik even afstand heb genomen, heb ik misschien alleen maar weer zin weer aan de slag te gaan. Dat kan heel verfrissend werken. Het kan ook zijn dat ik straks zeg: het is mooi geweest. Maar ik sluit een deelname aan de Spelen in Rio nu nog niet uit."