Schumacher heeft nog geen toekomstplannen

Michael Schumacher heeft nog niet nagedacht over zijn leven na de Formule 1. De 43-jarige Duitse coureur zag zijn contract bij Mercedes niet verlengd worden en besloot hierop zijn aan het eind van het seizoen zijn helm wederom aan de wilgen te gaan hangen.

Schumacher sprak met de Frankfurter Allgemeine. "Ik heb geen plan klaarliggen voor wat ik na mijn laatste Grand Prix ga doen. Het plan is juist om geen plan te hebben." Hij gaat eerst op rustige wijze zijn pensioen vieren. "Voor mij is er niets beter dan thuis zijn, want dat staat voor mij gelijk aan vrijheid, en daar wil ik straks dus eerst weer van genieten. Ik verheug me op mijn aanstaande pensioen en het doorbrengen van tijd met mijn familie, want ik heb het wel gehad met al het reizen en alle hotels. Ik heb er genoeg van om telkens van huis te zijn"

Schumacher is al sinds 1991 actief in de Formule 1. Hij stopte in 2006 bij Ferrari, maar was in de jaren daarna toch enkele malen bij het team aanwezig. In 2010 keerde hij terug bij Mercedes, maar wist daar weinig aansprekende resultaten neer te zetten. In de afgelopen maanden bleek de zevenvoudig wereldkampioen de sport een aantal malen minder leuk te vinden, maar voor de laatste vier wedstrijden kan hij zich nog wel opladen. "Ik heb namelijk nog steeds alles in huis wat nodig is om de volle honderd procent te geven."