'Vettel mogelijk in 2014 naar Ferrari'

Sebastian Vettel rijdt vanaf 2014 mogelijk voor Ferrari. De 25-jarige Duitser zou een contract hebben getekend bij de Italiaanse renstal. Voorwaarde voor de komst van de tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 is wel dat Ferrari volgend jaar mee moet kunnen strijden voor de wereldtitel. Dat melden bronnen bij de Italiaanse renstal aan de BBC.

Vettel en Red Bull ontkennen dat er sprake is van een overeenkomst. Het huidige team van de coureur heeft wel verklaard dat het Vettel op basis van zijn huidige contract, waar diverse clausules in zijn opgenomen, moet laten vertrekken naar een ander team.

De Duitser wordt bij Ferrari de vervanger van Felipe Massa, die volgend jaar zo goed als zeker aan zijn laatste seizoen gaat beginnen bij de Scuderia. De 31-jarige Braziliaan tekent binnenkort een nieuwe eenjarige verbintenis, die hem tot de mogelijke komst van Vettel laat racen bij de Italianen.

De Duitser moet binnen het team de concurrentie aangaan met Fernando Alonso. De 31-jarige Spanjaard, eveneens tweevoudig wereldkampioen, kan sinds zijn komst in 2010 de hoge verwachtingen niet waarmaken. De hoogste positie behaalde hij in zijn debuutseizoen met een tweede plaats in de eindstand.

Het Italiaanse team wacht al ruim vier jaar op een opvolger van de Fin Kimi Räikkönen die in 2007 de wereldtitel won. Alonso zou de komst van Vettel inmiddels hebben goedgekeurd. De Spanjaard heeft een belangrijke stem bij het kiezen van een nieuwe rijder. Eerder dit jaar sprak hij naar verluidt zijn veto uit over de komst van Lewis Hamilton naar de renstal.

Vettel, de jongste wereldkampioen ooit in de koningsklasse van de autosport, staat sinds dit weekeinde weer aan de leiding in de stand om de wereldtitel. De Duitser nam door zijn zege in de Grand Prix van Zuid-Korea de leiding over van Alonso. De Spanjaard heeft met nog vier races te rijden een achterstand van zes punten op zijn mogelijk toekomstige teamgenoot.


'Vettel mogelijk in 2014 naar Ferrari' (Foto: Novum)