NK Cheerleading faalt met uitslag

Soneo, de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Cheerleading was zondag ernstig in verlegenheid gebracht toen de uitslag niet bleek te kloppen. Op dat moment waren alle prijzen al uitgereikt aan de deelnemers.

Het NK Cheerleading is een jaarlijks terugkerend spektakel waar vele dansgroepen uit Nederland aan meedoen. Een prijs is dan ook een kroon op het harde werk van een jaar dansen. Er werd dan ook gejuicht en gehuild. Maar al snel hadden de deelnemers door dat er iets niet klopte. Groepen die echt goed waren wonnen niks en groepen die slecht presteerden kregen wel een prijs. Iedereen moest de prijzen weer inleveren en er werd een compleet nieuwe uitslagronde gehouden.

Een van de deelnemende groepen was Djalita uit Vleuten. Hoewel ze enkele prijzen in diverse categoriën terecht wonnen kregen ze ook een tweede prijs voor een categorie die ze niet verdienden. Dat bevestigt ook Djalita-coach en oprichter Danuta Deliessen. "Tijdens de routine viel een van onze meisjes uit een piramide en toch werden we tweede. We dachten al dat niet klopte."

De Djalita's waren tijdens de tweede poging van de prijsuitreiking al weer aan het oefenen en niet in de zaal aanwezig. "De bekers heb ik  vandaag maar op de post gedaan naar de echte winnaars", aldus Deliessen.

 Dit meisje vermoedt al dat de uitslag niet klopt. Iedereen moest de prijzen weer inleveren.


Djalita-meisje valt maar wint toch een prijs. Foutje, bedankt. (foto's: Stefan Tetelepta)