Matthew White legt functie neer bij Greenedge

Matthew White heeft bekend tijdens zijn periode bij US Postal doping te hebben gebruikt. De oud-wielrenner komt met zijn biecht nadat enkele voormalig ploeggenoten zijn naam noemden in het rapport van het Usada. White heeft zijn functies bij Orica-Greenedge, waar hij ploegleider is, en de Australische wielerbond voorlopig neergelegd.

"Het doet me verdriet om toe te geven dat ik deel uitmaakte van een team waar doping een deel van de strategie uitmaakte", verklaart de 39-jarige Australiër, die in 2007 zijn profcarrière beëindigde. "Ik ben niet trots op mijn rol en bied mijn excuses aan tegenover mijn fans, de media, familie en vrienden."

White wil graag in de wielersport actief blijven, maar heeft dat niet meer in eigen hand. "Ik doe nu vrijwillig een stapje terug. Ik wacht de onderzoeken en de beslissing van mijn werkgevers Greenedge en de Australische bond rustig af." Greenedge meldt in een verklaring achter de beslissing van White te staan en de zaak nu aan de bevoegde autoriteiten over te laten.

White reed van 2001 tot en met 2003 voor US Postal. Na een uitstapje naar Lampre maakte hij in 2006 en 2007 opnieuw deel uit van de ploeg van Johan Bruyneel. Zijn voornaamste overwinningen zijn een ritzege in de Tour Down Under en eentje in de Ronde van Catalonië.