Titeltrack Skyfall op 'Bond Day' gereleased

Adele zal haar nieuwste single Skyfall, de officiële titelsong van het nieuwste avontuur van 007 met de gelijknamige titel, op vrijdag 5 oktober om 01:07 wereldwijd releasen via haar website. Dit laat Sony Pictures Releasing Holland vandaag via een persbericht weten.

Vrijdag 5 oktober is het 50 jaar geleden dat de eerste Bond-film Dr. No, en daarmee de filmfranchise van James Bond, in Londen in première ging en de dag is uitgeroepen tot Global James Bond Day.

Adele riep na het lezen van het script de hulp in van Paul Epworth om mee te schrijven en te produceren voor de titelsong van Skyfall. "Ik was een beetje huiverig aan het begin om mee te werken aan de film. Je staat heel erg in de spotlights en onder grote druk als het gaat om de titelsong voor een Bond-film. Maar al snel werd ik verliefd op het script en Paul had een aantal goede ideeën voor het nummer. Uiteindelijk viel het mij enorm mee en was het erg leuk om te doen. Vooral omdat het iets is wat ik nog nooit gedaan had. Het moment dat we de strijkers gingen opnemen was één van de meest trotse momenten in mijn leven. Als ik 60 word, kam ik mijn haar naar achteren en vertel ik iedereen dat ik een Bondgirl ben geweest." Het nummer is opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen met de luxueuze begeleiding van een 77-koppig orkest.

Skyfall is de eerste single van Adele sinds haar zeer succesvolle tweede album 21. Vandaag de dag is het album wereldwijd ruim 24 miljoen keer verkocht en won Adele met het album 6 Grammy Awards, 2 BRIT Awards en 2 Ivor Novello Awards.

De film Skyfall gaat in Nederland op 31 oktober in première.

Submitter:  Bron: Sony Pictures Releases Holland