FOK! wat een weer...Een paar buien

Goedemorgen! Morgen gaat de beste dag van het weekend worden, want er zijn dan perioden met zon en het blijft overal droog. Dat kunnen we vandaag niet zeggen. Een paar buien trekken van west naar oost over ons land, maar ik verwacht zeker geen grote hoeveelheden. In de middag komen er van het westen uit opklaringen ons land binnen.

In het noorden van het land blijft de kans op een bui tot in de avond nog aanwezig. De meeste zon vinden we vanmiddag langs de kust en daar zal de zonsondergang het beste te zien zijn. De meeste wind staat morgen op de Wadden en komt uit het westen. De middagtemperatuur zal vergelijkbaar zijn met vandaag en oplopen tot ongeveer 16 graden.

Kijken we toch nog even naar Spanje. Er zijn helaas 4 dodelijke slachtoffers gevallen door het noodweer. De enorme onweersbuien hielden vooral huis in het zuiden en midden van Spanje. De zwaarste buien vielen in het door droogte geteisterde Andalusië. Er viel daar op veel plaatsen 50 tot 100 mm. Dit echter wel in hele korte tijd, zodat we helaas deze trieste gevolgen kregen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

WaterhoosDebby Doodeman zag deze waterhoos bij Enkhuizen afgelopen week en legde deze vast op de gevoelige plaat.