EA sluit Popcap Dublin

Electronic Arts heeft de studio van PopCap in Dublin gesloten. EA heeft dit besloten nadat ze PopCap geanalyseerd hadden en tot de conlusie kwamen dat er overlap in rollen bestond tussen de studio en afdelingen van EA.

Het nieuws dat er vorige maand al vijftig banen bij PopCap Seattle en een niet bekend aantal banen bij PopCap Dublin zijn verloren. Frank Gibeau gaf toen al aan: "Wat we altijd doen als we een bedrijf hebben overgenomen is rustig aan de cultuur in een bedrijf leren begrijpen en dan kijken we waar er kansen liggen om de bedrijven te intregreren. En dan versnellen we."

Hij voegde toe: "Dus bij PopCap vonden we bepaalde gebieden die erg leken op wat we bij EA doen. Centrale resources, juridische- en bedrijfszaken en dat soort dingen. Daar hebben we de integratie versneld."

Hierna is Electronic Arts gaan kijken wat ze gingen doen met de studio in Dublin. Die uitkomst is nu duidelijk en de studio bestaat straks niet meer. JP Vaugh, associate producer van de studio tweette daarnet: "And it's official, Popcap Dublin is now closed "

De Europese markt wordt voortaan door EA Europe en PopCap in Noord-Amerika gedaan. Er gaan 96 banen verloren, maar EA probeert iedereen bij de rest van PopCap, bij EA zelf of bij partners in Ierland onder te brengen. EA heeft vorige week driehonderd nieuwe vacatures in Ierland online gezet voor de Customer Experience Center in Galway gelegen in Ierland.