Di Montezemolo acht Perez nog niet klaar voor Ferrari

Ferrari-president Luca di Montezemolo denkt dat Sauber-coureur Sergio Perez op korte termijn nog niet de overstap naar zijn Formule 1-team zal gaan maken. De Italiaan vindt dat de Mexicaanse rijder nog wat ervaring mist om voor het team uit Maranello uit te kunnen komen.

Perez maakt onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy en drukte dit seizoen zijn neus goed aan het venster met onder meer vorige week een tweede plaats op Monza. Di Montezemolo sprak met Sky Sports over de Mexicaan. "Volgend seizoen komt te vroeg voor hem. Ik ben blij dat Sergio het zo goed doet, want het toont aan dat we een goede keuze hebben gemaakt toen we hem als coureur selecteerden voor ons talentenprogramma, maar hij is nog te jong om met de druk die komt kijken bij het rijden voor Ferrari, om te gaan. Hij heeft nog wat meer ervaring nodig."

De woorden van Di Montezemolo maken duidelijk dat Ferrari er nog niet uit is wie in 2013 naast Fernando Alonso moet gaan racen. Momenteel rijdt Felipe Massa op deze plaats, maar de Braziliaan heeft in de afgelopen jaren weinig laten zien. Er worden vele coureurs genoemd en aan dat lijstje kan mogelijk ook weer Red Bull-coureur Sebastian Vettel toegevoegd worden.

De tweevoudig wereldkampioen heeft nog een contract tot 2014 bij Red Bull, maar Di Montezemolo ziet hem graag voor Ferrari rijden. "Sebastian is een jonge, zeer goede coureur die al over de nodige ervaring beschikt. Dit is natuurlijk hypothetisch, maar als je me nu vraagt om een naam te noemen, kies ik voor Sebastian."