[GP2] Uitslag Race 1 Spa-Francorchamps

Marcus Ericsson heeft de eerste race van de GP2 Series op Spa-Francorchamps gewonnen. De Zweed werd op het podium geflankeerd door James Calado en Davide Valsecchi. Giedo van der Garde werd vijfde. Nigel Melker viel uit na een zware crash, waarvoor de wedstrijd zelfs stilgelegd moest worden.

Rio Haryanto bezette de poleposition en hield na de start de eerste plaats vast. Ericsson kende een goede start en wist na een ronde de Indonesiër te passeren. Ook Van der Garde startte uitstekend en verruilde in de beginfase de tiende voor de vijfde stek. Na drie ronden ging het helemaal mis voor Melker. De Nederlander raakte bij Eau Rouge de controle over zijn auto kwijt en kwam hard in de bandenstapels terecht.

De Nederlander moest uit zijn auto gehaald worden en werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Daar deed blijken dat hij er met veel blauwe plekken vanaf is gekomen en alweer naar huis mag. De Ocean-coureur zal waarschijnlijk de race van morgen vanaf het circuit volgen, maar racen zit er niet in, omdat zijn bolide te beschadigd is om tijdig gerepareerd te worden.

Omdat de bandenstapels gerepareerd moesten worden werd de wedstrijd na enkele ronden achter de safety car stilgelegd. Een aantal coureurs had op dat moment al een pitsstop gemaakt, waardoor Van der Garde aan de leiding ging. Hij moest zijn verplichte stop nog maken en deed dit uiteindelijk ook. De Nederlander kwam als negende het asfalt op, maar kon door zijn veel nieuwere banden uiteindelijk nog opklimmen naar de vijfde plaats achter Ericsson. Calado, Valsecchi en Josef Kral.