Uitslag Roda JC - Willem II

Roda JC heeft zaterdag zijn eerste overwinning va het seizoen geboekt. De club uit Kerkrade won in eigen huis met 3-0 van Willem II. Sanharib Malki, Krisztian Nemeth en Adil Ramzi waren doeltreffend voor de Limburgse ploeg, die met de zege de laatste plaats in de Eredivisie verliet.

Willem II was met goede bedoelingen naar Kerkrade gekomen en was zeker in het eerste deel van de wedstrijd ook een aantal keer gevaarlijk, vooral via aanvaller Virgil Misidjan. Na veertig minuten was het echter de thuisploeg die toesloeg. Malki schoot van dichtbij in nadat een kopbal van Rob Wieleaert uit een corner op de lijn gekeerd was.

Na de treffer was het Roda dat de toon aangaf. In de 74e minuut besliste Nemeth de wedstrijd definitief in het voordeel van de Limburgers. Hij kopte van dichtbij raak uit een hoekschop.

Vijf minuten na de treffer van Nemeth was de spanning helemaal uit het duel toen de Tilburgers met een man minder verder moesten. Jordens Peters kreeg zijn tweede gele kaart. Ramzi profiteerde van de overtalsituatie door de 3-0 binnen te schieten.

Door de zege komt Roda op vier punten en stijgt de club flink op de ranglijst. En er was meer reden tot blijdschap voor de Limburgers. Roda maakte zaterdag ook bekend een nieuwe hoofdsponsor te hebben gevonden. Attractiepark Toverland staat het komende jaar op de shirts van de club uit Kerkrade.