Onstuimig weer zorgt voor problemen aan de kust

Op diverse plaatsen in de kustprovincies regende het vrijdagochtend meldingen van stormschade. Onder meer in Den Haag en Schipluiden zorgde de harde wind voor overlast. Ook kwamen er diverse meldingen van wateroverlast binnen.

In Noordwijk bezweek een deel van de tenten die donderdag in Noordwijk zijn gebruikt bij de huldiging van astronaut André Kuipers. De wind tilde de tenten op en blies ze over de boulevard, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Het gaat om drie tot vier tenten. De grote tent zou nog staan. Inmiddels wordt 'met man en macht' geprobeerd de schade beperkt te houden. Niemand is gewond geraakt.

Vrijdag is het vooral 's ochtends onstuimig met veel regen en wind. De ANWB waarschuwt weggebruikers langs de westkust om vooral hun handen aan het stuur te houden. Op sommige plaatsen kunnen windvlagen tot windkracht acht voorkomen.

Volgens Meteo Consult is er in het noordwesten van het land plaatselijk meer dan honderd millimeter gevallen in iets meer dan 24 uur tijd. Texel en Friesland zijn koplopers met 75 tot honderd millimeter sinds donderdagochtend. Zoveel neerslag in zo'n korte tijd komt in Nederland maar eens in de honderd jaar voor.


Onstuimig weer zorgt voor problemen aan de kust (Foto: Novum)