[EL] Uitslag Sparta Praag - Feyenoord

Feyenoord heeft de groepsfase van de Europa League niet weten te bereiken. De Rotterdammers gingen in Tsjechië met 2-0 onderuit tegen Sparta Praag. In Rotterdam was de eerste wedstrijd nog in 2-2 geëindigd.

Sparta wilde het duel met Feyenoord snel in eigen voordeel beslissen. De Tsjechen vonden in de eerste helft een stugge Rotterdamse ploeg op hun weg die gaandeweg het duel beter in de wedstrijd kwam. De beste mogelijkheid voor rust was voor Cissé, maar zijn inzet was niet lastig genoeg om gevaarlijk te worden.

Een ongelukkige handsbal van Nelom zorgde ervoor dat Kadlec Sparta in het zadel kon helpen. Feyenoord moest nu komen en wist dat het minimaal twee goals moest maken om kans te hebben om door te gaan. Maar voordat de Rotterdammers vol op de aanval konden gaan spelen gooide Jarosik het duel op slot. De ploeg van Ronald Koeman probeerde het daarna nog wel, maar late gelijkmakers zoals vorige week zaten er niet in.