De Boer denkt ook Real en City pijn te kunnen doen

Ajax-trainer Frank de Boer ziet ondanks de zware loting mogelijkheden in de Champions League. De Amsterdammers werden donderdag gekoppeld aan Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. "Wij hebben vorig jaar bewezen dat we iedereen pijn kunnen doen", reageerde de coach optimistisch.

De Boer noemde de indeling in de poule des doods vooral mooi voor de supporters. "De tegenstanders hebben allemaal fantastische stadions, waar tachtigduizend toeschouwers in kunnen", zegt hij. "Het zijn ook mooie steden en niet te ver ook, gelukkig. Voor de fans is deze loting fantastisch. Dat is dan ook het enige positieve."

Vooral het uit de koker rollen van Dortmund was voor De Boer een streep door de rekening. "Vooraf wilden we uit pot vier één club niet tegenkomen en dat was Dortmund", zei De Boer, die weigerde bij de pakken neer te zitten. "Je weet dat het kan gebeuren." De Boer zei op een poule met Barcelona, Schalke 04 en FC Nordsjælland gehoopt te hebben.

De Boer roemde vooral Real en City. "Het is een cliché, maar Real heeft fantastische spelers en City wordt ook heel moeilijk. Zij kunnen uit het niets een goal maken. Maar op een goede dag kunnen wij het iedereen lastig maken."