'Berbatov verkiest Fulham boven Italië'

Dimitar Berbatov lijkt zijn carrière niet bij Fiorentina of Juventus te vervolgen, maar bij Fulham. Dat melden Engelse media donderdag. Zijn beslissing om in Engeland te blijven zou vooral zijn ingegeven door zijn vrouw en kinderen, die het land niet willen verlaten. De spits van Manchester United leek woensdag nog hard op weg naar Fiorentina.

De Bulgaar was al rond met de club uit Florence en had zelfs al een ticket gekocht. Op het laatste moment besloot hij toch in Engeland te blijven. "We zijn blij dat hij niet naar Fiorentina is gekomen. Hij was onze stad en ons shirt niet waard", laat een woedende club in een verklaring weten.

"Door roekeloos en arrogant gedrag van anderen, dat niets te maken heeft met fair play en buiten alle grenzen van redelijkheid ligt, is de speler nooit aangekomen", gaat de club verder. De huidige nummer zes van de Serie A verwijst daarmee waarschijnlijk naar Juventus, dat de Bulgaar op het laatste moment een aanbod zou hebben gedaan. Nu de landskampioen Berbatov misloopt lijken de Florentijnen voormalig Arsenal-spits Nicklas Bendtner te willen aan trekken.

Fulham-trainer Martin Jol werkte eerder al met Berbatov samen bij Tottenham Hotspur. De Londenaren moeten wel haast maken. De transfermarkt sluit vrijdagnacht.


'Berbatov verkiest Fulham boven Italië' (Foto: Novum)