[DTM] Uitslag race Nürburgring

Bruno Spengler heeft de DTM-race op de Nürburgring op zijn naam geschreven. De Canadees won met zijn BMW voor de Audi van Edoardo Mortara en hield zo zijn titelhoop levende. Kampioenschapsleider Gary Paffett werd slechts zesde, maar houdt hierdoor nog wel twintig punten voorsprong op Spengler.

Spengler kende in de Duitse Eifel een makkelijke middag, want de Canadees startte met de BMW van poleposition en had na de eerste ronde al een voorsprong van een seconde op de rest van het veld. Dit breidde hij uit tot 6,7 seconden aan de streep. Mortara had het voor plaats twee na zijn eerste pitsstop al even makkelijk.

Mike Rockenfeller reed aanvankelijk op de derde plaats, maar hij werd bij de eerste serie stops voorbijgestoken door regerend kampioen Martin Tomczyk en bij zijn tweede stop door Jamie Green. Ook Paffett stond op het punt dit te doen, maar hij verloor bij zijn tweede stop drie seconden bij het monteren van een van zijn wielen. Roberto Merhi zorgde nog voor enige beroering door na contact David Coulthard te laten spinnen en vervolgens op zijn teamgenoot Susie Wolff in te rijden. De Spanjaard was uiteindelijk een van de twee uitvallers.