FOK! weer genomineerd voor Website van het Jaar

De verkiezing voor Website van het Jaar 2012 gaat van start. Van 17 september tot en met 26 oktober 2012 kan het Nederlandse publiek haar stem uitbrengen op circa 250 genomineerde websites.

Werd FOK! in 2010 Website van het Jaar in de categorie Nieuws, dit jaar is FOK! genomineerd in maar liefst 3 categorieën: Nieuws (Frontpage), Communities en social media (Forum) en Mobiele sites (m.fok.nl). FOK! dingt dus in drie afzonderlijke categorieën mee en kan dus ook in elk van deze categorieën verkozen worden tot beste danwel populairste website!

Wat is volgens het Nederlandse publiek de beste en populairste website van 2012? Het publiek kan in 22 categorieën haar favoriet beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp. De website met de hoogste kwaliteitsscore wordt Beste Website van het Jaar. De award voor Populairste Website gaat naar de site met de meeste stemmen.

Het onderzoek wordt dit jaar voor het twaalfde achtereenvolgende jaar uitgevoerd door marktonderzoeksbureau MetrixLab in samenwerking met e-business platform Emerce. Met circa 1 miljoen stemmen behoort Website van het Jaar tot de grootste publieksonderzoeken van ons land. Winnaars in 2011 waren onder andere Tweakers, Buienradar, YouTube, Funda, ING, Google en UitzendingGemist.nl.

Naast Nederland wordt de verkiezing ook gehouden in Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Verenigde Staten, India en Brazilië.

Op 15 november wordt tijdens de feestelijke awardshow in Beurs van Berlage in aanwezigheid van de grootste internetmerken van het land bekend gemaakt welke Nederlandse organisatie volgens de Nederlandse consument de beste website van 2012 heeft.

De volledige lijst met genomineerden is te vinden op www.websitevanhetjaar.nl.

Jouw steun voor FOK!
Uiteraard hoopt en rekent FOK! op jouw steun. We zullen jullie tijdig berichten wanneer er gestemd kan gaan worden! Houd de berichtgevingen dus in de gaten.