Uitslag Ajax - AZ

Ajax en AZ hebben hun eerste duel in de Eredivisie gelijk gespeeld. In de Amsterdam ArenA eindigde de topper in een 2-2 gelijkspel. Gregory van der Wiel zette de thuisclub op voorsprong, maar na rust wist Jozy Altidore de stand op te draaien. Een late goal van Kolbeinn Sigthórsson betekende de gelijkmaker.

Ajax ging goed van start in de wedstrijd en kwam via Van der Wiel op een snelle voorsprong. De verdediger kwam goed door op rechts en kreeg alle ruimte om uit te halen. De Amsterdammers bleven voor rust dreigender, al was het AZ dat langzamerhand meer en meer balbezit kreeg. Tot kansen leidde dit niet voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Ajax had wel 2-0 voor kunnen staan bij rust, ware het niet dat Anita Esteban niet wist te passeren.

Altidore was de grote man bij AZ, maar het eindigde in 2-2 (Foto: Pro Shots)

Na rust kwam een herboren AZ uit de kleedkamer en Altidore wist in korte tijd de bal tweemaal achter Vermeer te prikken. Eerst liet hij Van der Wiel en Alderweireld staan om de bal over Vermeer te wippen en bij zijn tweede goal belandde de bal na een combinatie met Maher hard in de bovenhoek.

Daarna ontstond een open wedstrijd, waarin voor beide doelen grote kansen ontstonden. Esteban redde op een inzet van Blind, terwijl Vermeer een knal van Beerens onschadelijk maakte. Ook Sigthórsson wist geen doel te treffen en debutant Sana raakte de lat. Ajax werd gevaarlijker en gevaarlijker en zeven minuten van tijd wist Sigthórsson op aangeven van Lukoki uit de draai te scoren.