Mogelijk no-flyzone boven Syrië

De VS en de geallieerden gaan mogelijk een 'no-flyzone' afdwingen boven Syrië, en daarbij 'meer agressieve acties ondernemen'. Dat stelde althans voormalig minister van Defensie, William Cohen tegenover Bloomberg. Hij begint naar eigen zeggen het belang van het praten over een no-flyzone steeds meer in te zien nu het geweld in Syrië steeds verder toeneemt.

Cohen, minister van Defensie tijdens de NAVO-aanvallen bij het Kosovo-conflict in de jaren 90, verwacht overigens dat niet alleen de Verenigde Staten bij de uitvoering ervan betrokken zullen zijn: 'Daarom werken we samen met diverse Arabische landen'. 

Toch snapt hij dat je met dergelijke standpunten moet oppassen. Niet alleen omdat ze erg gevoelig kunnen liggen, maar ook omdat er in de Verenigde Staten verkiezingen aankomen: "We moeten voorzichtig zijn met hoe we dit verwoorden en welk beleid we volgen, om te voorkomen dat je je eigen standpunten tegen gaat spreken. Zoiets zou de geloofwaardigheid van gouverneur Romney aan kunnen tasten, mocht hij president worden.", aldus Cohen.