Jan Smit drinkt 3JS lachend onder tafel

Jan Smit draait er zijn hand niet voor om zijn vrienden onder tafel te drinken. De heren van de 3JS houden het dan ook al snel voor gezien als Jan Smit het op een zuipen zet.

"Jan en zijn vriendin zijn doorgewinterde drinkers, die houden dat onbeperkt vol", onthult 3JS-zanger Jan Dulles voor de camera van Novum Nieuws. "Wat dat betreft zijn wij gewoon te oud, dus houden we het absoluut niet bij", zegt de 37-jarige Dulles.

Smit vindt het geen punt dat zijn vrienden hem niet kunnen bijhouden. Volgens de Volendammer heeft het verschil in alcoholtolerantie vooral met ouderdom te maken. "Leeftijd gaat tellen hè, dan merk je toch dat ze wat minder kunnen hebben. Dat is een feit", grapt Jan, die bijna tien jaar jonger is.

Hoewel hij ze onder tafel drinkt, zijn de 3JS in hun nopjes met Jan en dankbaar voor zijn steun. "Jan is voor ons al heel lang een bijzondere vriend. Hij heeft ons altijd alles gegund en gesteund", zegt gitarist Jaap de Witte.

De drie heren waren dan ook blij iets terug te kunnen doen toen Jan in de put zat. "Het is een tijdje minder gegaan met Jan een aantal jaren geleden", vertelt gitarist Jaap Kwakman. "Dat was voor ons een kans om er eens voor hem te zijn."

De jaarlijkse vriendenvakantie is voor de Volendammers de uitgelezen kans weer bij te kletsen. "Daar hebben we de gelegenheid om goed bij te praten", zegt Kwakman. "Dan gaat het ook meestal de diepte in, mede doordat we dan vaak een of twee glaasjes te veel drinken. Jan is dan ook af en toe wel aan het huilen."