ChristenUnie: 'Kijk uit voor de islam, homo's mogen branden in de hel'

De ChristenUnie wil het debat over de islam nieuw leven inblazen. Dat zegt ChristenUnie-kandidaat Gert-Jan Segers dinsdag in NRC Handelsblad. Hij waarschuwt voor gevaarlijke stromingen binnen de islam.

PVV-leider Geert Wilders heeft het nauwelijks meer over de islam, constateert Segers, nummer vier op de kandidatenlijst van de ChristenUnie en directeur van het wetenschappelijk bureau van de partij. "Zijn speeltje is nu Griekenland en de euro. Daarmee is de islam opeens ook geen verkiezingsissue meer."

Volgens Segers, die jarenlang in Egypte woonde en werkte, is het een probleem dat er in Nederland een groeiende groep hoogopgeleide jongeren is die een radicale vorm van de islam aanhangt. "Het salafisme is een vitale stroming, niet een die langzaamaan naar de marge verdwijnt."

Segers pleit onder meer voor streng toezicht op islamitische scholen. "Als op de godsdienstles wordt geleerd dat je homo's of afvalligen mag stenigen, dan heb je een probleem." Kinderen leren dat homo's zullen branden in de hel, zoals op orthodox-christelijke scholen gebeurt, mag van Segers wel. "Dat behoort tot de onderwijsvrijheid."


ChristenUnie: kijk uit voor de islam (Foto: Novum)