Zusjes Williams overtuigend door op Spelen

De zusjes Williams zijn met succes in actie gekomen op het olympisch tennistoernooi. Venus zette in de eerste ronde eenvoudig Sara Errani aan de kant, terwijl Serena in haar tweederondepartij tegen Urszala Radwanska eveneens weinig problemen kende.

De zusjes Williams hebben al de nodige gouden medailles in hun prijzenkast liggen. Ze werden samen tweemaal olympisch kampioen in het dubbelspel. Venus pakte ook nog een gouden plak in het enkelspel.

Venus had op papier een lastige loting tegen de als negende geplaatste Errani, maar kwam eigenlijk zelden in de problemen. Ze versloeg in de door de regen uitgestelde partij de verliezend finalist van Roland Garros met 6-3 en 6-1. De zevenvoudig grandslamkampioen stuit in de tweede ronde op Aleksandra Wozniak.

Serena illustreerde haar uitstekende vorm nog maar eens tegen Radwanska. De mondiale nummer vier, die eerder deze maand op hetzelfde terrein de sterkste was op Wimbledon, versloeg de Poolse nummer 44 van de wereld met 6-2 en 6-3. Francesca Schiavone of Vera Zvonareva is in de derde ronde haar volgende tegenstander.