Kovalainen dreigt met vertrek bij Caterham

Heikki Kovalainen wil dat het Formule 1-team Caterham zich snel gaat verbeteren. De Fin wil in zijn derde jaar bij de renstal van Tony Fernandes strijden om de punten. Mocht dit niet binnen afzienbare tijd lukken dan overweegt hij elders te gaan racen, zo meldt hij aan Autosprint.

"Ik voel me goed hier maar ik zou graag meer voor elkaar willen krijgen waar het resultaten betreft, en snel ook. Op het moment zitten we er nog niet bij." Hij dreigt met een vertrek als resultaten uitblijven. "Ik weet niet wat de toekomst voor mij in petto heeft. Misschien wil mijn huidige team me helemaal niet meer hebben. Ik laat mijn resultaten voor mij spreken, en tot nu toe lijkt dat aardig goed voor mij uit te pakken. Dat is de beste manier om mijzelf te presenteren."

Kovalainen wil zelfs als hij vertrekt bij Caterham graag in de Formule 1 actief blijven. Hij zit nog vol ambitie en wil nog steeds laten zien dat zijn periode bij McLaren een misser was. De Fin is voor het seizoen 2013 onder meer in beeld bij Sauber. Bij het afsluiten van een contract is het salaris niet het belangrijkste. "Geld interesseert me echt het minst. Het is belangrijk een goed team te vinden, hier of ergens anders. Ik denk dat ik daar nu toe in staat ben."