Bollywood-acteur Rajesh Khanna (69) overleden

Bollywood-acteur Rajesh Khanna is woensdag overleden in Mumbai. Dat heeft zijn schoonzoon bekendgemaakt. Khanna was de eerste Hindi filmacteur die door zijn rollen in Indiase films een supersterrenstatus bereikte. Khanna is 69 jaar oud geworden.

Khanna begon zijn carrière halverwege de jaren zestig. De romantische films waarin hij speelde waren razend populair. Hij nam in 120 van de 170 films waarin hij heeft gespeeld de hoofdrol op zich en won een breed scala aan prijzen.

Khanna maakte zijn debuut in 1965 in de film Akhri Khath, wat vertaald De Laatste Brief betekent. Zijn grote doorbraak kwam met Aradhana (Verering) in 1969.

Zijn enorme populariteit was een nieuw fenomeen in India. Waar hij ook in het openbaar verscheen, stonden schreeuwende fans klaar, vrouwen trouwden met zijn foto's en schreven hem brieven met hun eigen bloed. Khanna's Bollywood-carrière bestreek drie decennia.

Net zo snel als hij zijn populariteit zag toenemen, ontglipte zijn sterrenstatus hem weer. Door de veranderende trends in de Indiase filmindustrie werd hij steeds minder gewild. Toen hij ook nog hevig ging drinken en zich steeds verder uit de openbaarheid terugtrok, leek zijn ster voorgoed gedoofd.


Bollywood-acteur Rajesh Khanna (69) overleden (Foto: Novum)