Bottas wil racestoeltje in 2013

Valtteri Bottas aast op een racestoeltje in de Formule 1 voor het seizoen 2013. De Fin is momenteel derde coureur bij Wiliams en rijdt regelmatig vrijdagtrainingen. Ook reed de GP3-kampioen van 2011 vorige week twee testdagen op Silverstone.

Bottas sprak met Autosport over zijn ambities. "Ik wil graag een racestoeltje in de Formule 1, dat is mijn volgende doel. Volgend seizoen ben ik zeker klaar, maar ook als nu iemand me vraagt om in te stappen zou ik het doen, met plezier zelfs. Elke keer dat ik in de auto zit leer ik weer bij, maar het moment van mijn eerste race moet toch een keer komen."

De Fin is nog steeds blij met zijn besluit om dit seizoen niet te gaan racen in de World Series by Renault of de GP2 Series. "Ik mis de wedstrijden wel, dat heb ik heel mijn leven gedaan, maar een jaar eruit is geen probleem. Onze prioriteit is een racezitje, maar mocht dat niet lukken, dan moet ik wel blijven rijden. Ik heb tijd, ik ben pas 22 en het ideale is om bij Williams die volgende stap te zetten."