McLaren: "Niets fundamenteels mis met MP4-27"

De technisch directeur van McLaren, Paddy Lowe, zegt dat er niets fundamenteels mis is met de MP4-27. Coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button worstelen met de bolide en zaten er in de thuisrace op Silverstone niet bij. Lowe denkt dat het een kwestie is van het niet vinden van de juiste set-up.

Lowe sprak met Autosport over de problemen. "Je kijkt niet naar de bolide en zegt deze auto is een fundamentele ramp. Het was gewoon een kwestie van hoe haal je er te allen tijde het maximum uit? De auto was op de natweerbanden het hele weekend erg sterk, dus als je niet voldoende downforce had dan hadden we die prestatie niet neer kunnen zetten. We worstelen met de consistentie."

McLaren introduceerde op Silverstone een update om te proberen weer vooraan mee te strijden. In plaats daarvan moest Hamilton het op Silverstone doen met een achtste plaats en Button werd tiende. Beide coureurs maakten zich zorgen over de vorm van McLaren dat twee races geleden in Canada nog wist te winnen. Volgens Lowe is er op dit moment niet veel aan de hand en hij wijst erop dat voor Duitsland en Hongarije nieuwe onderdelen in de pijplijn zitten. Bovendien liggen beide banen de McLaren normaal gesproken goed, waardoor het Britse team zomaar terug zou kunnen slaan.