De Mos wil terug op lijst PVV

PVV-Kamerlid Richard de Mos gaat een poging doen om toch opnieuw in de Tweede Kamer te komen. Hij wil via een campagne een plaats op de kandidatenlijst van de partij afdwingen, nadat hij vorige week aan de kant werd geschoven door PVV-leider Geert Wilders.

Wilders maakte toen bekend dat hij niet op de landelijke kieslijst van de partij is gezet. Ook Jhim van Bemmel en Eric Lucassen kregen te horen dat ze niet terugkeren in de Kamer. Van Bemmel splitste zich daarop van de partij af.

De Mos noemt de beslissing van Wilders 'een gigantische mokerslag' en zegt het te ervaren als 'een motie van wantrouwen tegen zijn functioneren'. Hij twijfelt daarom om überhaupt nog wel door te gaan voor de PVV. De Mos is naast Kamerlid ook raadslid in Den Haag.

De Mos hoopt door de campagne op plaats vijftig op de lijst te komen. "Als Wilders mij op plek vijftig van de PVV-kandidatenlijst zet, dan kan de kiezer zich op 12 september uitspreken", zegt hij in een reactie. "Dan zal duidelijk worden of mijn werk als Kamerlid gewaardeerd wordt en of ik door kan gaan als raadslid in Den Haag."


De Mos wil terug op lijst PVV (Foto: Novum)