Acht jaar voor doodslag op miljonairsdochter

De 51-jarige Bob H. is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar cel wegens doodslag op miljonairsdochter Sandra Hazeleger. De straf pakte fors lager uit dan de eis van het OM in Den Bosch, dat vijftien jaar cel wilde. De man wurgde zijn partner eind februari met een hondenriem in hun gezamenlijke woning in Soesterberg.

Aanleiding voor de moord zou een ruzie over een afgebroken wintersportvakantie zijn. Het stel had al een tijd relatieproblemen. Enkele dagen na de moord werd de vrouw gevonden in de bossen bij Woudenberg. De politie hield aanvankelijk rekening met een ontvoering. De steenrijke familie Hazeleger verdiende hun fortuin in de wegenbouw en later met vastgoed.

H. hielp in eerste instantie mee met het zoeken naar Hazeleger. Ook probeerde hij zijn sporen uit te wissen om niet gepakt te worden. Het lukte de man niet in om ongezien van het lichaam af te komen. Ook werd H. gezien toen hij de auto van Hazeleger in brand stak.

De rechtbank veroordeelde de man in november tot twaalf jaar cel, na een eis van veertien jaar. De uitspraak viel toen lager uit omdat H. licht ontoerekeningsvatbaar zou zijn geweest ten tijde van de moord. Ook vond de rechter dat hij oprecht berouw toonde. Zowel H. als het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen het vonnis.

H. stelde dat hij in een opwelling handelde, waardoor er geen sprake kon zijn van moord. Het hof is het eens met die lezing en vernietigt de eerdere veroordeling.