Filmmakers vinden vampierjagende Lincoln 'absurd'

De makers van de actiefilm Abraham Lincoln: Vampire Hunter vinden de premisse van hun film absurd. "Natuurlijk is het gek", zegt Seth Grahame-Smith, schrijver van zowel het scenario als de roman waarop de film is gebaseerd. In de actiefilm slacht de zestiende president van de Verenigde Staten in zijn vrije tijd vampiers af.

"We snappen het", zegt ook Benjamin Walker, die de titelrol speelt. "Het is een belachelijk plot." De actiefilm is geproduceerd door de eigenzinnige filmmaker Tim Burton, die gefascineerd was door de uitzinnige verhaallijn. "Ik hoorde het idee en dacht meteen: ik wil deze film zien. Dat heb ik anders nooit", vertelt Burton. "Ik werd helemaal gek van enthousiasme."

In Abraham Lincoln: Vampire Hunter ontdekt de president een masterplan van vampiers om de macht in de VS over te nemen. Volgens Burton is dat een aannemelijk idee: Lincoln had volgens hem een 'opgejaagde' oogopslag, van 'iemand die de hele nacht op is gebleven om op vampiers te jagen en overdag gewoon president is'.

De 3D-vampierfilm is geregisseerd door Timur Bekmambetov, bekend van Wanted. Abraham Lincoln: Vampire Hunter draait vanaf 2 augustus in de Nederlandse bioscopen.


Filmmakers vinden vampierjagende Lincoln 'absurd' (Foto: Novum)