[1/4 finale] Uitslag Duitsland - Griekenland

Duitsland heeft zich op het EK voetbal voor de halve finales geplaatst. In de kwartfinales werd vanavond Griekenland met 4-2 verslagen.

De eerste kans van de wedstrijd was in de eerste minuut voor Klose maar zijn schot ging naast het Griekse doel. In de vierde minuut leek Schürrle de 1-0 te maken maar de goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ook in het vervolg waren de Duitsers beter dan de Grieken en kregen veel kansen. Griekenland kreeg ook een paar kansen, maar waren niet echt gevaarlijk.

In de 39e minuut kwamen de Duitsers dan eindelijk op 1-0. Lahm haalde uit en de bal was kansloos voor de Griekse doelman Sifakis. Ook in het resterende deel van de eerste helft bleef Duitsland de regie over de wedstrijd houden, maar de ruststand was 1-0.

Hummels probeert Salpingidis af te stoppen (Foto: Pro Shots)

De Duitsers begonnen sterk aan de tweede helft. Klose had in de 53e minuut de 2-0 op zijn schoenen liggen maar dankzij een oplettende Griekse verdediger ging de bal over. Griekenland kwam in de 55e minuut verrassend op 1-1. Salpingidis gaf de bal voor aan Samaras en die schoot de bal binnen dankzij een falende Duitse verdediging. Vijf minuten later kwam Duitsland weer op voorsprong. De bal kwam via een voorzet van Boateng uiteindelijk bij Khedira en zijn schot liet de Griekse keeper kansloos.

De Grieken probeerden met een antwoord te komen maar het schot van Gekas ging over. In de 68e minuut kwamen de Duitsers op 3-1. Uit een hoekschop kopte Klose de bal binnen waardor de wedstrijd feitelijk was beslist. Het feest voor de Duitsers werd in de 74e minuut nog groter toen Reus de 4-1 binnenschoot nadat aanvankelijk Klose faalde.

Schweinsteiger aan de bal (Foto: Pro Shots)

Duitsland speelde de wedstrijd vervolgens eenvoudig uit. Het kreeg nog een paar kansen, en ook de Grieken waren wat vaker aan de bal. Een paar minuten voor tijd kreeg Griekenland nog een strafschop vanwege vermeend hands. Salpingidis benutte vervolgens de penalty waardoor de eindstand op 4-2 kwam.

Duitsland

4 - 2

Griekenland

39' Lahm
 61' Khedira
 68' Klose
 74' Reus
   55' Samaras
 89' Salpingidis (pen)

Gele kaart: , Samaras, Papastathopoulos, (Griekenland)

Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Skomina (Slo)