Reisomstandigheden irriteren Sneijder

Alle groepswedstrijden van Oranje vinden plaats in Charkov, terwijl het trainingskamp van Nederland zich in Krakau bevindt. Volgens Wesley Sneijder zorgt dit voor problemen.

Het reisschema en de daarbij behorende omstandigheden van Oranje hebben tot discussie in de Nederlandse media geleid. Zo keerde de selectie van Bert van Marwijk na de nederlaag tegen Duitsland met vertraging terug in Polen. Sterspeler Sneijder geeft aan dat de reisomstandigheden verre van ideaal zijn.

"Je zit maar te wachten en te wachten. Het was bloedheet. Eerst in de bus zonder airco, daarna in een vliegtuig zonder airco. Toen we thuiskwamen en nog gingen eten, begon het alweer licht te worden", aldus de middenvelder van Internazionale tegenover het Algemeen Dagblad.

"Het kost gewoon kracht, je herstelt minder snel", zo voegde de Utrechter eraan toe. Overigens benadrukt Sneijder dat de reisomstandigheden niet de oorzaak van de tegenvallende resultaten zijn. "Laat één ding duidelijk zijn: dit is geen excuus. Excuses tellen niet."