Poolse en Russische hooligans slaags in Warschau

Poolse en Russische hooligans zijn dinsdag in de Poolse hoofdstad Warschau slaags geraakt. Zo'n vijfduizend Russen liepen in een optocht richting het stadion waar Polen en Rusland dinsdagavond tegen elkaar spelen toen ze werden aangevallen door de Poolse hooligans.

Enkele tientallen Russen reageerden gewelddadig en de twee groepen sloegen en trapten elkaar in het gezicht. Diverse mensen lagen bloedend op de grond. Een van hen leek ernstig gewond te zijn. Het geweld leek voorbij te gaan aan de meeste Russen die in de optocht meeliepen.

Ook elders in de Poolse hoofdstad ging het mis. Bij het Nationaal Stadion in de stad raakten Russische en Poolse voetbalfans slaags en bekogelden ze elkaar met stenen. Op een brug nabij het stadion kwam het tot een treffen tussen Russische hooligans en Poolse agenten.

Dronken Poolse supporters gingen ook elkaar te lijf. Enkelen lagen al bloedend op de grond toen de politie ingreep en nog eens twee van hen tegen de grond werkte. Volgens een verslaggever van persbureau AP werden drie dronkelappen gearresteerd.


Poolse en Russische hooligans slaags in Warschau (Foto: Novum)