Dertien lichamen gecrasht toestel Peru gevonden

Reddingswerkers hebben de lichamen van dertien van de veertien inzittenden van de helikopter die woensdag in het zuidoosten van Peru neerstortte gevonden. Aan boord was ook een Nederlander. Het is niet duidelijk of zijn lichaam ook is gevonden.

De lichamen worden volgens de politie naar een nabijgelegen dorp gebracht voor identificatie. Eerder werd al duidelijk dat DNA-tests hierbij moeten helpen.

Het toestel werd sinds woensdag vermist. Het was onduidelijk of het was gecrasht of een noodlanding had gemaakt. Inwoners van het onherbergzame Hualla Hualla-gebied vreesden echter al dat het toestel was neergestort, omdat ze een zware klap hadden gehoord.

Zaterdag werd het wrak gevonden. Het duurde even voordat reddingswerkers het wrak wisten te bereiken. Ze moesten er te voet heen via bergpaden.

Naast de 39-jarige Nederlander vlogen acht Zuid-Koreanen, een Tsjech, een Zweed en een Peruaan mee in de helikopter. Ook waren er twee Peruaanse bemanningsleden aan boord. Ze waren op weg naar de antieke stad Cuzco. Boven Hualla Hualla, dat op zo'n vierduizend meter hoogte ligt, werd de verbinding verbroken.


Dertien lichamen gecrasht toestel Peru gevonden (Foto: Novum)