Young gaat voor 'de tien' bij Engeland

Ashley Young kijkt uit naar het EK met Engeland. De speler van Manchester United hoopt op een kans op de plek achter de spits te krijgen.

Bondscoach Roy Hodgson zette Young al eens op die positie tijdens het met 1-0 gewonnen oefenduel tegen Noorwegen. De middenvelder annex aanvaller van United verzorgde toen de enige treffer. Young hoopt ook tijdens het EK op 'de tien' te mogen beginnen. "Ik geniet ervan om vanaf die positie de mogelijkheid te krijgen om kansen te creëren."

"Ik heb daar in het verleden bij Aston Villa een heel seizoen gestaan en genoot er toen van", vertelt Young aan diverse Engelse media. "Dat deed ik ook in de laatste wedstrijden met Engeland, vooral met deze spelers die je zo perfect kunnen vinden. Het is echt een nachtmerrie voor elke verdediger om daar te moeten verdedigen."

Mocht Hodgson Young toch liever ergens anders zien, dan is dat voor de spelmaker geen probleem. "Ik ben veelzijdig. Tijdens mijn loopbaan heb ik overal gestaan. Ik ben een speler die creatief wil zijn, de bal wil hebben. Ik kan effectief zijn op elke positie."