Frustratie bij Schumacher na kwalificatie Canada

Michael Schumacher is niet blij met zijn team Mercedes na de kwalificatie in Canada. De renstal liet de zevenvoudig wereldkampioen de laatste kwalificatierun afbreken, waardoor de Duitser slechts als negende mag starten.

Schumacher ging vlak voor het vallen van de vlag zijn laatste snelle ronde in, maar kreeg opdracht om deze af te breken. Hij zei tegen Sky Sports dit besluit niet te snappen. "Hier kan ik onmogelijk tevreden mee zijn, ik ben juist erg teleurgesteld. Het plan was om twee ronden te rijden. Eén om de banden op te warmen en één om te knallen."

"Het team riep me echter binnen omdat ik te laat over de lijn zou zijn gereden. Ik zag echter het licht nog op groen staan. In het eerste en tweede deel van de kwalificatie kon ik het optimale uit de auto halen en ik weet zeker dat dat me ook in Q3 was gelukt als ik mijn ronde had kunnen afmaken. Dit is gewoon klote."

Schumachers teamgenoot sloot de kwalificatie af met een vijfde plaats. De winnaar van de Grand Prix van China is hier wel tevreden over, te meer omdat hij de zaterdagochtendsessie door problemen moest missen.