Ridley Scott werkt aan western

Ridley Scott lijkt zijn langgekoesterde droom in vervulling te gaan brengen. "Ik wil zo ontzettend graag een western maken", zegt de Britse regisseur in een interview met de Amerikaanse filmsite Collider. "Na tweeënhalf jaar van praten en schrijven, en praten, denk ik dat ik het eindelijk voor elkaar heb."

De 74-jarige Scott heeft het scenario van zijn aankomende western niet zelf geschreven. "Ik ben een betere filmmaker dan dat ik een schrijver zou zijn", vindt de Brit. "Probeer maar eens een boek te schrijven, man. Dat is moeilijk en het schrijven van een scenario is net als het schrijven van boek."

Over de inhoud van de western wil Scott nog niet veel kwijt. De regisseur, wiens Prometheus momenteel in de Nederlandse bioscopen draait, heeft tal van films in de pijplijn. "Ik blijf graag aan het werk", vertelt hij. "Ik ben een soort robot."

De regisseur werkt naast de western aan de films Monopoly, Blade Runner en Brave New World. "Van Monopoly is een eerste versie geschreven", aldus de regisseur. "Aan Blade Runner wordt gewerkt met Hampton Fancher aan boord."

Over zijn derde project naast de western is hij onduidelijk. "Ik weet nog niet wat ik met Brave New World aanmoet." Scott vergelijkt het boek van Aldous Huxley met 1984 van George Orwell. "Als je erover nadenkt moet het misschien wel een boek blijven."


Ridley Scott werkt aan western (Foto: Novum)