Duits topoverleg over Opel

De regeringsleiders van de vier Duitse deelstaten met Opelfabrieken hebben woensdag topoverleg gehad over de toekomst van het verlieslijdende automerk in Duitsland. De leiders hebben het Amerikaanse moederconcern General Motors (GM) gevraagd alle Duitse fabrieken van Opel overeind te houden.

Aan het topoverleg namen de regeringsleiders van Noord-Rijnland-Westfalen, Hessen, Rijnland-Palts en Thüringen en de top van Opel en GM in Europa deel. Het overleg vond plaats bij de grote Duitse vakbond IG Metall. Volgens verschillende verklaringen verliep de vergadering positief en zijn alle partijen bereid 'constructief aan een goede toekomst voor Opel te werken'. Meer overleg moet nog volgen.

GM wil de productie van Opel reorganiseren. Onlangs werd bekend dat de productie van de Astra vanuit Duitsland naar Groot-Brittannië en Polen wordt verplaatst. Bij de Duitse hoofdfabriek Rüsselsheim wordt de productie gemaximaliseerd. Opel heeft ook nog fabrieken in Bochum, Eisenach en Kaiserslautern. Vooral voor de locatie in Bochum zou gevaar voor sluiting dreigen.

Duits topoverleg over Opel
Duits topoverleg over Opel (Foto: ANP)