'Onthulling Heavy Rain-makers volgende week'

De makers van de thriller Heavy Rain onthullen volgende week hun nieuwe game. Studiobaas David Cage van Quantic Dream doet dat maandagnacht tijdens een presentatie van Sony in Los Angeles, schrijft het gametijdschrift Computer and Videogames.

De Franse gamestudio toonde vorige maand een demo waarin een vrouwelijke robot emotioneel wordt wanneer de fabriek haar weer wil demonteren. Met een trailer, genaamd Kara, liet de gamestudio zien hoe nauwkeurig emoties van gezichten af te lezen zijn in zijn nieuwe, onaangekondigde game.

Ook in Heavy Rain, dat twee jaar geleden op de markt kwam, stonden emoties centraal. In de thriller voor PlayStation 3 verliest hoofdpersonage Ethan zijn zoon bij een auto-ongeluk, loopt zijn relatie op de klippen en wordt zijn tweede zoontje ontvoerd.

Behalve Heavy Rain maakte Quantic Dream ook het avonturenspel Fahrenheit. Ondanks de media-aandacht werden de spellen van Quantic Dream nooit megahits. Van Fahrenheit werden sinds eind 2005 grofweg een miljoen exemplaren verkocht. Heavy Rain deed het met twee miljoen exemplaren wat beter.