Domenicali: "Ferrari moet kwalificatiesnelheid verbeteren"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali vindt dat zijn team zich moet gaan richten op het verbeteren van de snelheid in de kwalificaties. De Italiaanse renstal gaat nu met Fernando Alonso aan de leiding in de titelstrijd, maar weet dat er veel moet gebeuren wil dit aan het eind van de rit nog het geval zijn.

De sleutel om dit te bereiken is het verder vooraan starten. "Als je vecht om poleposition of er zelfs op staat dan zal de race totaal anders gaan verlopen. We moeten ons hier op focussen en stappen in zetten," zei Domenicali die weet dat het na de start vooraan rijden een groot voordeel is. De Pirellibanden spelen hierin een grote rol.

Ferrari kende een lastige start van het seizoen 2012, met een gebrek aan snelheid, maar desondanks won Alonso onder vochtige omstandigheden de Grand Prix van Maleisië. In Spanje kwam er een update voor de F2012 en dit bleek duidelijk een stap voorwaarts te zijn. Domenicali beseft dat er meer updates nodig zijn om Alonso mee te kunnen laten blijven doen in de titelstrijd.

"Iedereen werkt op de thuisbasis hard om de prestaties van de auto te verbeteren en dat moeten we blijven doen. Ik ben blij dat we aan de leiding staan, maar in dit kampioenschap moeten we er vooral voor zorgen dat we geen punten verspelen. Er vechten nu zoveel teams en coureurs voor de zege dat je er altijd bij moet zitten."