[Indy 500] Sato: "Franchitti gaf me te weinig ruimte"

Takuma Sato leek gisteren in de slotfase van de Indianapolis 500 op weg naar de zege. De Japanner zette bij het ingaan van de laatste ronde zijn IndyCar naast die van Dario Franchitti en spinde. De Japanner vindt dat hij van de racewinnaar te weinig ruimte kreeg om zijn actie te laten slagen.

"Bij de laatste herstart wist ik vanaf de zevende plaats op te klimmen naar de tweede plaats. Ik bleef pushen en inhalen. In de laatste ronde ging ik voor de zege. Bij het uitkomen van Bocht 4 zag ik een goede kans en ik ging bij Bocht 1 binnendoor. We reden naast elkaar en hij gaf me eigenlijk niet genoeg ruimte. Ik werd voorbij de witte lijn gedrukt en daar is natuurlijk geen grip. Ik verloor dan ook de controle over mijn auto," zei Sato die de eerste Japanner had kunnen worden die de legendarische race op zijn naam wist te schrijven.

Sato belandde met de bolide van Rahal Letterman in de muur en werd uiteindelijk nog als zeventiende geklasseerd. De Japanner was als negentiende aan de wedstrijd begonnen en had gedurende de race in totaal 31 ronden aan de leiding gereden.