Rusland weigert hotel in Warschau te verlaten

De Russische voetbalploeg zal tijdens het Europees kampioenschap gewoon het Le Meridien Bristol-hotel blijven gebruiken als uitvalsbasis. De Poolse minister van Sport had de Russen gevraagd om het hotel midden in het centrum van Warschau te verlaten voor een ander onderkomen. Vlakbij het hotel is maandelijks een mars ter nagedachtenis aan de voormalige Poolse president Lech Kaczynski.

Kaczynski kwam in april 2010 om het leven bij een vliegtuigcrash vlakbij de Russische plaats Smolensk. Volgens een officieel rapport kwam dit door fouten van de piloten, maar veel Polen geloven in complottheorieën dat Russische autoriteiten betrokken waren bij de dood Kaczynski, die bekend stond als Moskou-criticaster. Hierdoor vreest de minister mogelijke spanningen als een Russische voetbalploeg in het hotel zit.

Volgens de bondscoach van Rusland, Dick Advocaat, is de hele affaire vooral door de media opgeklopt. "De media hebben nu onderwerpen nodig", zei de coach. "Zodra het EK begint, praat iedereen over voetbal, maar nu moeten ze affaires vinden."