[WSR] Uitslagen races Aragon

Robin Frijns is het seizoen in de World Series by Renault goed begonnen door op Motorland Aragon in de eerste race vierde te worden en de tweede zelfs op zijn naam te schrijven. De eerste race was een prooi voor Nick Yelloly.

Race 1

In de eerste race mocht Arthur Pic van poleposition starten, maar Yelloly was beter weg en reed naar de leidende positie. De start was een chaos, omdat de op de als vierde op de grid staande Richie Stanaway niet weg kwam en aangereden werd door Giovanni Venturini. In de eerste bocht vonden grote namen als Kevin Korjus, Alexander Rossi, Nico Muller en Sam Bird hun Waterloo, terwijl enkele andere rijders de pits op moesten zoeken.

Frijns verprutste zijn start door zijn motor bijna af te laten slaan, waardoor de Nederlander na één ronde als zeventiende lag. De Nederlander had geluk dat de safety car in de baan kwam en nadat deze weg was, was hij de snelste man op de baan. Frijns zag zijn inhaalwedstrijd uiteindelijk op een vierde plaats eindigen.

Verder naar voren kende Yelloly tot de slotfase van de race een rustige wedstrijd. Jules Bianchi kwam in de slotronden opstormen, maar hij kwam net tekort om nog een aanval op de eerste plaats te kunnen wagen. Kevin Magnussen eiste de laatste plaats op het podium op. Na afloop van de race werd bekend dat de tweede plaats van Bianchi nog onder voorbehoud is, omdat de auto van de Fransman na de eerste wedstrijd niet door de keuring kwam. Het beroep hierover loopt nog.

Race 2

Frijns bleek ook in de tweede wedstrijd in Aragon over een snelle auto te beschikken. De Nederlander passeerde in de zesde ronde Bird en bleef de Engelsman op de streep uiteindelijk tien seconden voor. De Limburger wist zo in zijn eerste seizoen in deze raceklasse al een wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Korjus leek nog aanspraak te kunnen maken op de tweede plaats van Bird, maar hij raakte in gevecht met Pic die hem in de slotfase nog passeerde om zo de laatste plaats op het podium nog op te kunnen eisen. De winnaar van de eerste race Yelloly viel uit.

Door deze resultaten gaat Frijns na het eerste weekend aan de leiding met 40 punten. Hij heeft een voorsprong van vijftien punten op Yelloly en twintig op Bird. Bij deze stand moet wel aangetekend worden dat de voorlopige diskwalificatie van Bianchi in race 1 verwerkt is.

In de opstapklasse, de Eurocup Formula Renault 2.0 heeft Nyck de Vries zijn visitekaartje afgegeven door in de eerste race tweede te worden en in de tweede wedstrijd derde. Helaas voor de jonge Nederlander mocht hij niet nogmaals naar het podium, omdat een straf na een spin in de opwarmronde hem terugwierp naar de zestiende plaats. De andere Nederlanders in deze klasse kwamen er niet aan te pas.