Cocu: "Bekerfinale is niet zomaar gespeeld"

PSV speelt zondag de eerste bekerfinale sinds 2005. De tegenstander in De Kuip is Heracles Almelo, dat voor het eerst in de historie van de club in de eindstrijd staat. Trainer Philip Cocu speelde er zelf ook een aantal en blikte eerder vandaag vooruit op de wedstrijd.

"Ik hoef geen persoonlijke momenten uit wedstrijden te gebruiken. Natuurlijk praat je wel uit ervaring die je zelf hebt opgedaan, maar niet gericht op speciale momenten uit een wedstrijd", aldus Cocu tijdens de persconferentie.

Eerder dit seizoen speelde PSV al tweemaal tegen Heracles Almelo. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren met 4-1, maar de wedstrijd in Almelo eindigde in een gelijkspel (1-1). "Het is een ploeg die verzorgd voetbal speelt en dus is het niet zomaar een gewonnen wedstrijd", analyseerde Cocu de Heraclieden. "We hebben het in fases moeilijk gehad tegen hen, maar ook fases heel dominant kunnen spelen. We gaan er zeker niet van uit dat het zomaar gespeeld is."


Philip Cocu: "Bekerfinale is niet zomaar gespeeld" (Foto: Pro Shots)

Toch liet Cocu ook doorschemeren dat het binnenhalen van de beker prioriteit heeft. "Deze wedstrijd vraagt om resultaat en dat is winnen. Hoe dat gebeurt, liefst met ons eigen spel, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat", zei hij. Tot slot refereerde de coach ook nog even naar Fred Rutten en Erik ten Hag. "Zij hebben een belangrijke basis hiervoor gelegd."