Nadal herkent knieproblemen

Rafael Nadal heeft zich met een knieblessure teruggetrokken van het masterstoernooi in Miami. De Spanjaard lichtte op een emotionele persconferentie zijn besluit toe. Door dit besluit kreeg Andy Murray een vrije doortocht naar de finale.

Nadal nam in februari een maand rust om zijn linkerknie te laten herstellen, maar kreeg tijdens zijn rentree bij het toernooi in Indian Wells twee weken geleden opnieuw last. Ook in Miami zei de tennisser van Mallorca niet volledig fit te zijn. "Ik ben niet klaar om te spelen, vandaag. Het spijt me voor de fans, voor het toernooi en voor de mensen die de wedstrijd op televisie wilden kijken," zei Nadal.

"Ik geef niet graag op, maar kon niet anders. Ik ben niet klaar om te strijden en kan niet de baan op gaan en tegen iedereen liegen," zei de Spanjaard die denkt dat de blessure dezelfde is als in het verleden toen hij ook enige tijd uitgeschakeld was. "Ik moet een arts er naar laten kijken, maar het lijkt niet anders dan wat er een aantal keren in het verleden gebeurde."

De mondiale nummer twee, die het toernooi in Florida nog nooit wist te winnen, kampte de afgelopen jaren vaker met knieblessures. In 2009 kon hij daardoor zijn titel op Wimbledon niet verdedigen.