[KNVB beker] Uitslag sc Heerenveen - PSV

Vandaag en morgen worden de halve finales uit het KNVB bekertoernooi afgewerkt. Vanavond vond de eerste halve eindstrijd plaats. sc Heerenveen ontving in eigen huis PSV. De Eindhovenaren wonnen met 1-3 en treffen daardoor in de bekerfinale AZ of Heracles Almelo.

Afgelopen weekend verloren de Friezen in competitieverband al met 5-1 van PSV en ook vanavond startte de formatie van trainer Ron Jans niet goed. PSV nam al snel de regie in handen en kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong. Marcelo stoomde op, gaf de bal met buitenkantje voet mee aan Jermaine Lens. Hij zag Zakaria Labyad vogelvrij voor het doel staan en liet deze kans niet onbenut.

De thuisploeg zette vervolgens flink aan en dit resulteerde nog voor rust in de gelijkmaker. Victor Elm kopte uit een corner knap binnen. PSV sloeg echter direct na rust opnieuw toe. Georginio Wijnaldum scoorde de 1-2 en vijf minuten later bracht Tim Matavz de 1-3 op het scorebord. Heerenveen kreeg vervolgens nog een flink aantal kansen, maar Przemyslaw Tyton hield met knap keeperswerk zijn doel schoon. De Pool stopte tien minuten voor tijd ook nog een strafschop van Bas Dost.

Karakteristieken:

sc Heerenveen

1 - 3

PSV

 34' Elm    23' Labyad 
46' Wijnaldum
50' Matavz
 
 Gele kaart: Zomer, (sc Heerenveen), Labyad, Bouma (PSV)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 26.000
Arbiter: Nijhuis
 Bijz: Bas Dost (sc Heerenveen) mist penalty (79)
Opstelling:   Opstelling:
Vandenbussche
Janmaat
Gouweleeuw
Zomer
Breuer
Kums
Djuricic
Elm (Sibon/82)
Narsingh
Dost
Assaidi
  Tyton
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Pieters
Labyad
Wijnaldum
Strootman (Engelaar/74)
Lens (Depay/86)
Matavz
Mertens