Huistra: "Moeten de crisis het hoofd bieden"

FC Groningen gaat deze zondag op bezoek bij FC Utrecht. De ploeg won slechts één van zijn laatste zeven duels en trainer Pieter Huistra hoopt een crisis te vermijden.  FC Groningen sprak voor aanvang van dit seizoen uit zich graag direct te plaatsen voor Europees voetbal.

Voorlopig is de club ver van die ambitie gedreven en moet het alle zeilen bijzetten om de play-offplaats veilig te stellen. Trainer Pieter Huistra nam vorige week het woord crisis zelfs in de mond, maar lijkt nu enigszins op die woorden terug te komen. "Het thuisduel met Vitesse van vorige week was beladen, na afloop heb ik zelfs het woord crisis in de mond genomen."

"Hierbij gaat het natuurlijk om een sportieve crisis en niet over een economische crisis of die in Syrië, dat is natuurlijk van een hele andere orde. Dat neemt natuurlijk niet weg dat wij teleurgesteld zijn over hoe het duel, en ook de andere wedstrijden de afgelopen maanden, zijn verlopen", aldus Huistra op de officiële website.

Huistra heeft de afgelopen week hard gewerkt om met zijn ploeg uit de negatieve spiraal te komen. "We werken op verschillende manieren aan de defensieve organisatie en ook het zelfvertrouwen bij balbezit stond deze week centraal. De strijd, beleving en het plezier zijn erg belangrijk in deze fase. We zijn alert op de uitvoering en we willen de komende weken met durf en lef spelen".