'George Clooney wilde gearresteerd worden'

George Clooney vindt het gênant dat hij in de boeien is geslagen. "Het is vernederend dat je gearresteerd wordt", zei hij tegen een journaliste van de Amerikaanse nieuwszender MSNBC. De acteur werd vrijdag opgepakt tijdens een demonstratie bij de Sudanese ambassade in Washington.

"Toch ben ik blij dat ik hier met mijn vader sta", zei Clooney volgens verslaggeefster Ann Curry. "Ik wil alleen maar de aandacht trekken. Vertel het aan het Congres en de president."

Ingewijden vertellen aan entertainmentwebsite TMZ dat Clooney juist gearresteerd wilde worden om aandacht te vestigen op het conflict in Sudan. De acteur zet zich sinds 2006 in voor het Afrikaanse land, dat verscheurd wordt door interne conflicten.

"Ze waren aan het protesteren tegen het geweld dat de Sudanese overheid pleegt tegen onschuldige mannen, vrouwen en kinderen", vertelt Clooneys woordvoerder aan Amerikaanse media. "Ze willen dat humanitaire hulp voor de grensregio met Zuid-Sudan wordt toegelaten."

Een groep demonstranten is na drie waarschuwingen meegenomen door de Secret Service. Clooney was er met onder anderen zijn vader, die ook is opgepakt. De 50-jarige acteur bracht vorige week nog een bezoek aan de grensregio van Sudan.