Butragueño heeft respect voor APOEL

Real Madrid lijkt op papier de gunstigste loting te hebben voor de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden hebben echter respect voor APOEL.

De club uit Nicosia (Cyprus) is de grote verrassing bij de laatste acht. Nu APOEL is gekoppeld aan het grote Real Madrid, verwacht iedereen dat de Spanjaarden winnen. "APOEL heeft iedereen dit seizoen verrast, dus we moeten daar veel respect voor hebben", vindt Emilio Butragueño, oud-speler en nu voetbaldirecteur bij Real.

"Ze hebben de kwartfinales bereikt, dus ze hebben een sterk team. We moeten gefocust en alert zijn. Maar er waren op papier inderdaad clubs die in mijn ogen sterker zijn", gaat Butragueño verder. Real Madrid is samen met FC Barcelona favoriet voor de eindzege.

Beide Spaanse grootmachten kunnen elkaar tegenkomen in de finale, maar daar wil Butragueño nog niet aan denken. "We moeten eerst maar eens de halve finale halen. Dat worden twee hele lastige wedstrijden (tegen Marseille of Bayern München, red.). Als we geluk hebben, kunnen we daarna aan de finale gaan denken."