Rentree Boerrigter laat op zich wachten

Ajax-trainer Frank de Boer kan nog altijd niet beschikken over Derk Boerrigter. De aanvaller zou maandag zijn rentree maken bij Jong Ajax, maar het herstel van zijn rugblessure duurt langer dan verwacht. "Derk blijft schommelen, al zit er wel progressie in. We moeten er voorzichtig mee zijn."

Ook Kolbeinn Sigthórsson kan maandag nog niet meespelen met Jong Ajax. De IJslander, die sinds oktober aan de kant staat, is nog niet volledig hersteld van een enkelblessure. Voor zowel Boerrigter als Sigthorsson komt de topper volgende week tegen PSV hoogstwaarschijnlijk te vroeg.

Ook Gregory van der Wiel is tegen PSV waarschijnlijk niet inzetbaar. De bijna van hardnekkige liesblessure herstelde verdediger sluit maandag wel weer aan bij de groep.

Voor Ajax staat zondag eerst de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Jan Vertonghen, Vurnon Anita en Theo Janssen moeten extra voorzichtig zijn. Zij zijn bij een volgende gele kaart geschorst. De Boer zal hier zondag echter geen rekening mee houden.

Viktor Fischer hoeft voorlopig nog niet op zijn debuut in de hoofdmacht te rekenen. Het Deense toptalent maakt furore bij de jeugd, maar De Boer vindt het nog te vroeg om hem bij de selectie te halen.

Boerrigter nog niet terug bij Ajax (Foto: Pro Shots)